Mapa weba    HR  |  EN


Najava tematske radionice za učenike


U okviru provedbe projektnih aktivnosti na projektu TECHERA, u kojem sudjeluje kao partner s hrvatske strane i Uprava ribarstva, održana je dana 10. listopada 2022. kratka prezentacija projekta učenicima osmih razreda Osnovne škole Sv. Filip i Jakov.

Cilj prezentacije bio je upoznati učenike sa mogućnostima zapošljavanja i razvoja karijera u području Plave ekonomije. Jedan od specifičnih ciljeva ovog projekta je privlačenje mladih ljudi kao nositelja razvoja inovativnih tehnologije te primjene informatičkih znanja u sektoru ribarstva i povezanih industrija.


Učenici su upoznati s važnošću razvoja sektora Plave ekonomije za održivost lanca opskrbe hranom, očuvanje okoliša i tranziciju prema održivom ribolovu i akvakulturi, te socijalnom i gospodarskim utjecajem sektora na razvoj lokalnih zajednica.
 

Učenici su informirani i pozvani na sudjelovanje u tematskoj radionici koju će organizirati Ministarstvo poljoprivrede prema planiranim aktivnostima u projektu. Radionica će biti prilika za upoznavanje i izravnu komunikaciju predstavnika sektora sa mladim ljudima koji su u fazi odlučivanja o vlastitoj karijeri.

Zaključci sa navedene radionice poslužiti će, uz ostale rezultate projekta, kao temelj za izradu Smjernica za razvoj Plavih karijera.


 






 



11.10.2022