Mapa weba    HR  |  EN


Objavljena su dva nova vodiča koja su izrađena u okviru provedbe Mjere I.2. „Savjetodavne usluge“ i Mjere II.5. ,,Službe upravljanja, pružanja pomoći i savjetovanja za akvakulturna uzgajališta"


Na web stranici Uprave ribarstva, pod rubrikom „Publikacije“ objavljena su dva nova vodiča koja su izrađena u okviru provedbe Mjere I.2. „Savjetodavne usluge“ i Mjere II.5. ,,Službe upravljanja, pružanja pomoći i savjetovanja za akvakulturna uzgajališta", koje provodi Služba za savjetodavnu podršku u ribarstvu.
Vodič za inovaciju i održivost u akvakulturu – uzgoj algi autora mr.sc. Maria Lovrinova, namijenjen je uzgajivačima koji u uzgoju algi vide nove mogućnosti za razvoj održive akvakulture. Svrha ovog vodiča je napraviti iskorak prema budućnosti u kojoj uzgoj algi može igrati značajnu ulogu u održivom pejzažu hrvatske akvakulture.
Dr.sc. Neven Iveša autor je Vodiča za profesionalne ribare – inovativna tehnološka rješenja kojima se štiti alat i ulov od zaštićenih sisavaca i ptica. Ovaj vodič je namijenjen  profesionalnim ribarima u morskom ribarstvu te na razumljiv i praktičan način pruža uvid u dostupnost i mogućnosti primjene tehnoloških inovacija u ribarstvu u cilju zaštite ribolovnih alata od interakcije s morskim sisavcima i pticama. Vodič se sastoji od pregleda zakonskih propisa iz oblasti ribarstva s mjerama očuvanja ugroženih vrsta, opisa najčešćih vrsta koje ostvaruju interakciju s alatima te prijedloga mjera u cilju zaštite ribolovnih alata.
Više.. Publikacije



28.11.2023