Mapa weba    HR  |  EN


Državna potpora za štete na pastrvskim ribnjacima


Obavještavaju se zainteresirani korisnici da je objavljen Pravilnik o provedbi državne potpore za štete od raznih životinjskih vrsta na pastrvskim ribnjacima („Narodne novine“, broj 146/23).
 
Potpora na temelju ovoga Pravilnika podrazumijeva dodjelu bespovratnih novčanih sredstava uzgajivačima pastrva za štete i/ili izgubljenu dobit počinjenu od raznih životinjskih vrsta na pastrvskim ribnjacima.
 
Prihvatljivi korisnici za dodjelu ove državne potpore su nositelji važeće dozvole za akvakulturu odnosno uzgoj na pastrvskim ribnjacima, koji udovoljavaju uvjetima propisanima Pravilnikom.
 
Zahtjev za potporu se podnosi po dozvoli za akvakulturu, jednom godišnje, do 1. travnja tekuće godine, za nastale štete i/ili izgubljenu dobit u prethodnoj godini, a zaključno u 2027. godini za 2026. godinu.
 
Iznimno, do 1. travnja 2024. godine se podnosi Zahtjev za potporu za nastale štete i/ili izgubljenu dobit u 2022. i u 2023. godini.
 
Zahtjevi za potporu i popratna dokumentacija se podnose u tiskanom obliku preporučenom poštom ili osobno, u zatvorenoj omotnici na čijoj poleđini treba čitko ispisati ime i adresu pošiljatelja i dostaviti je na adresu:

Ministarstvo poljoprivrede, Uprava ribarstva
Ulica grada Vukovara 78, 10000 Zagreb

s naznakom:

„Zahtjev za dodjelu državne potpore u ribarstvu – štete na pastrvskim ribnjacima – NE OTVARATI“.

Pravilnik, Zahtjev za potporu i popis dokumentacije dostupni su na internetskim stranicama Uprave ribarstva i mogu se pronaći ovdje.


19.12.2023