Mapa weba    HR  |  EN


Obavijest! Odobren Operativni program za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014.-2020.Dana 5. studenog 2015. godine Europska komisija prihvatila je Operativni program za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014.-2020. godina. Ukupna financijska alokacija kroz Operativni program iznosi oko 350 mil. eura, od čega je udio EU 252. mil eura. Na samom odobravanju Operativnoga programa Republici Hrvatskoj čestitao je i povjerenik za ribarstvo Karmenu Vella naglasivši važnost ovoga dokumenta prvenstveno za same dionike.

Odobrenje Operativnoga programa rezultat je intenzivnog stručnog rada i napora Ministarstva poljoprivrede na čelu sa ministrom Tihomirom Jakovinom, Uprave ribarstva i velike podrške sektora ribarstva koji su svojim učešćem kroz komentare i prijedloge uvelike doprinijele kvaliteti samoga dokumenta, tako da je isti izrađen za manje od godinu dana. Također, i sama EK pružila je veliku stručnu pomoć, a sve u cilju pomoći sektoru ribarstva RH.

Navodimo da je ovo do sada jedan od najznačajnijih dokumenata za sektor ribarstva, kojim je obuhvaćeno preko 36 mjera i cjelokupni sektor ribarstva, od slatkovodnog i morskog uzgoja, slatkovodnog i morskog ulova, ribarske infrastrukture pa do razvoja zajednica i područja ovisnih o ribarstvu.
Cilj nam je svima iskoristiti ova sredstva u maksimalnim iznosima i uložiti ih u projekte i aktivnosti kojima će se pomoći prvenstveno ribarima, uzgajivačima i prerađivačima. Također smatramo da će se ovim financijskim sredstvima omogućiti i rješavanje problema koji se nisu riješili dugi niz godina, prvenstveno misleći na ribarsku infrastrukturu (ribarske luke i iskrcajna mjesta) i ulaganja i modernizacija uzgajališta te omogućavanje boljeg i ekonomičnijeg poslovanja naših ribara.


10.11.2015