Mapa weba    HR  |  EN


OBAVIJEST - Pravilnik o sadržaju, obliku i načinu dostave transportnog dokumenta


Obavještavamo sve ribare, prijevoznike i prve kupce proizvoda ribarstva da stupanjem na snagu Pravilnika o sadržaju, obliku i načinu dostave transportnog dokumenta od 1. siječnja 2016. godine započinje obveza ispunjavanja transportnog dokumenta u sustavu ribarstva u svrhu uspostave sljedivosti proizvoda ribarstva.
Pravilnik je objavljen u Narodnim novinama 140/15 i možete ga pročitati ovdje.
Tijekom protekla tri mjeseca u primorskim gradovima i Zagrebu održano je 7 radionica putem kojih su prijevoznici, prvi kupci i ribari upoznati s novim dokumentom i aplikacijom u kojoj će se ispunjavati. Temeljem povratnih informacija korisnika aplikacije, nakon održanih radionica, izvršene su izmjene kojima je pojednostavljen postupak ispunjavanja transportnog dokumenta te su prihvaćene i sugestije prilikom izrade Pravilnika. Aplikacija za ispunjavanje transportnog dokumenta te postupak registracije i ispunjavanja transportnog dokumenta nalaze se na Portalu gospodarskog ribarstva (www.ribarstvo.hr/pgr). Pozivamo sve zainteresirane da se registriraju i na testnu verziju aplikacije na adresi www.ribarstvo.hr/pgr_test te da se od 1. siječnja 2016. prijave na službenu adresu na kojoj će se ispunjavati transportni dokumenti.
Upute za ispunjavanje možete pročitati i ovdje.

VAŽNO! - kako bi registracija i prijava korisnika te izrada transportnih dokumenta bila uspješna poželjno je do daljnjega koristiti preglednik Internet Explorer jer postoji mogućnost da u ostalim preglednicima (Chrome, Firefox, Opera...) može biti poteškoća. 
 
Podrška u korištenju aplikacije transportnog dokumenta na portalu organizirana je u ribarskom monitoring centru Uprave ribarstva te u područnim jedinicama.
 
Kontakti za podršku:

e-mail: rmc@mps.hr

tel: 01-6443-188

      01-6443-177

      01-6443-191
 

13.01.2016