Mapa weba    HR  |  EN


"Riba Hrvatske - Jedi što vrijedi" 24. studenog 2011. na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu


U četvrtak, 24. studenog 2011. godine s početkom u 11:00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu počinje manifestacija "Riba Hrvatske - Jedi što vrijedi".  

Projekt marketinške promocije proizvoda hrvatskog ribarstva  pod nazivom „Jedi što vrijedi“ pokrenulo je Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora prepoznale su važnost i nužnost ovog prijekta i spremno se uključile u realizaciju zajedno s Ministarstvom turizma, ribarskim zadrugama kao i nizom stručnih i znanstvenih institucija i suradnika.

Posjetiteljima će biti ponuđeni različiti proizvodi hrvatskog ribarstva iz ulova i uzgoja - srdela i inćun, lubin i orada, šaran i pastrva, tuna, mol, škampi, trlja, ugor i školjkaši, pripremljeni na različite načine, a biti će ponuđene i riblje prerađevine – paštete, soljeni i marinirani proizvodi. Proizvode će pripremati vrhunski kuhari te će se prodavati na 13 štandova po simboličnoj cijeni od 5 kuna po porciji. Prikupljeni novac donirat će se u humanitarne svrhe, čime nam je želja i ovako simboličnim iznosom pomoći onima kojima je pomoć zaista potrebna.
 
U sklopu manifestacije održat će se Okrugli stol “Riba - zdravlje, tradicija i potencijal” na kojem će se prezentirati značaj ribe u prehrani i njena nutritivna vrijednost s jedne, te kulinarske mogućnosti pripreme ribe i njen značaj u kulinarstvu s druge strane.
 
U okviru Okruglog stola dodijeliti će se nagrade najboljim ribarima, uzgajivačima i prerađivačima.
 
Posjetitelji i gosti manifestacije uz ukusan obrok moći će uživati u pjesmama jedne od naših najboljih klapa – Cambi iz Kaštel Kambelovca te tamburaškog sastava Đeram iz Vinkovaca. Taj spoj dalmatinskog i slavonskog melosa govori također o intenciji ovog sveobuhvatnog nacionalnog projekta koji će na samom početku predstaviti raznovrsnu ponudu ribe i okupiti proizvođače i potrošače 24-og. 11. 2011. u Zagrebu.  Trajanje manifestacije predviđeno je do 18,00 sati i očekuje se veliki interes građana te su pripremljeni i promotivni materijali koji će doprinijeti ostvarenju zajedničkog cilja svih uključenih institucija – povećanju potrošnje proizvoda ribarstva.
 
Važno je napomenuti da će se slične manifestacije slijedeće godine održati i u drugim gradovima Hrvatske.
 
Držimo da je pokretanje ovog projekta s manifestacijom u Zagrebu kao inicijacijom početka provođenja aktivnosti izuzetno važno prvenstveno cjelokupnom sektoru ribarstva i našem stanovništvu, a svakako predstavlja izazov u organizacijskom i tehničkom smislu.

Koristimo priliku zahvaliti svim institucijama i pojedincima koji su predanim i nesebičnim radom dali doprinos ostvarenju našeg zajedničkog cilja.


21.11.2011