Mapa weba    HR  |  EN


NOVO!!! Objavljeni natječaji za dodjelu potpore za ulaganja u ribarska plovila – gospodarski ribolov na moru i na slatkim vodama


Obavještavaju se svi zainteresirani da su u „Narodnim novinama“ broj 92/2016 objavljeni natječaji za dodjelu potpore za ulaganja u ribarska plovila u segmentu gospodarskog ribolova na moru i gospodarskog ribolova na slatkim vodama, i to:

Natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere I.8. „Zaštita zdravlja i sigurnost“

Podrazumijeva dodjelu potpore sukladno Pravilniku o uvjetima kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere I.8. „Zaštita zdravlja i sigurnost“, za ulaganja u ribarska plovila s ciljem poboljšanja sigurnosnih, zdravstvenih, higijenskih i radnih uvjeta.

Sredstva javne potpore za sufinanciranje na temelju ovoga Natječaja iznose ukupno 4.540.420,00 eura, od čega 3.405.315,00 eura iz proračuna Europske unije i 1.135.105,00 eura iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Potpora se dodjeljuje po ribarskom plovilu, a najviši iznos koji se može ostvariti po plovilu u okviru ovoga Natječaja je 400.000,00 kuna.

Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu u okviru ovog Natječaja traje do 15. prosinca 2016. godine.

Pravilnik, Natječaj i pripadajući obrasci koji se ispunjavaju u okviru Zahtjeva za potporu mogu se preuzeti ovdje.
 
Natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere I.20. „Energetska učinkovitost i ublažavanje klimatskih promjena“

Podrazumijeva dodjelu potpore sukladno Pravilniku o uvjetima kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere I.20. „Energetska učinkovitost i ublažavanje klimatskih promjena“, za ulaganja i aktivnosti u svrhu ublažavanja učinaka klimatskih promjena i poboljšanja energetske učinkovitosti ribarskih plovila.

Sredstva javne potpore za sufinanciranje na temelju ovoga Natječaja iznose ukupno 2.666.667,00 eura, od čega 2.000.000,00 eura iz proračuna Europske unije i 666.667,00 eura iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Potpora se dodjeljuje po ribarskom plovilu, a najviši iznos koji se može ostvariti po plovilu u okviru ovoga Natječaja je 200.000,00 kuna.

Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu u okviru ovog Natječaja traje do 15. prosinca 2016. godine.

Pravilnik, Natječaj i pripadajući obrasci koji se ispunjavaju u okviru Zahtjeva za potporu mogu se preuzeti ovdje.
 
 
VAŽNO!!! Za potrebe provedbe ovih natječaja predviđene su radionice kako bi se korisnike detaljno upoznalo sa načinom sudjelovanja u natječajima, tj. kako bi se pojasnili postupci koje korisnici moraju provesti  da bi ispunili uvjete i kriterije te ostvarili pravo na potporu u okviru ovih mjera.
 
O mjestima i terminima održavanja radionica će zainteresirani biti pravovremeno obaviješteni.   
 

20.10.2016