Mapa weba    HR  |  EN


Informacija – Istraživanje Europske Komisije na temu procjene utjecaja tržišnih standarda proizvoda ribarstva i akvakulture


Ovim putem obavještavamo sve zainteresirane da je Europska Komisija pokrenula istraživanje na temu procjene korištenja  tržišnih standarda određenih proizvoda ribarstva i akvakulture u lancu distribucije.

Cilj istraživanja je procijeniti da li uspostavljeni tržišni standardi doprinose opskrbljivanju EU tržišta s proizvodima ribarstva iz održivog ribolova, da li omogućavaju uspostavu usklađenih pravila kvalitete te da li standardi doprinose osiguravanju pravednog tržišnog natjecanja.Tržišni standardi definirani su u obliku kategorizacije prema veličini, svježini i prezentaciji određenih proizvoda ribarstva, a posebno su određeni za proizvode konzervirane tune, palamide i srdele.  Svi zainteresirani mogu se uključiti putem poveznice  gdje su otvorene javne konzultacije (od 17. srpnja do 9. listopada 2018.).  
Ovom prilikom vas upućujemo da otvorite stranicu s poveznice gdje možete saznati i dodatne informacije te da ispunite anketu.



03.08.2018