Mapa weba    HR  |  EN


Započelo istraživanje o športskom i rekreacijskom ribolovu na moru


Uprava ribarstva Ministarstva poljoprivrede u suradnji s Institutom za oceanografiju i ribarstvo u Splitu, u svrhu provođenja Programa za prikupljanje podataka u ribarstvu Republike Hrvatske, provodi studiju o rekreacijskom/športskom ribolovu na moru u Republici Hrvatskoj u 2018. godini.

Anketni upitnik je dio pilot studije o rekreacijskom ribolovu koja se provodi prema ciljevima Višegodišnjeg programa Europske unije za prikupljanje podataka i korištenje njima u sektorima ribarstva i akvakulture za razdoblje 2017. - 2019. godine, a u cilju praćenja i zaštite ribljeg fonda u Jadranu. U ovoj se studiji fokusiramo na vrste propisane Programom - jegulje, hrskavičnjače i visoko migratone pelagične vrste.

Upitnik je namijenjen osobama koje su obavljale rekreacijski ili športski ribolov na moru barem jednom u 2018. godini, a istraživanje se radi velikog broja sudionika provodi anonimno putem online ankete.

Vrijeme potrebno za ispunjavanje je 5 do 10 minuta, a opažanja rekreativaca i sportaša s terena pomoći će da dobijemo što jasniju sliku o ribolovnom naporu te ulovu navedenih vrsta u rekreacijskom i športskom ribolovu u odnosu na gospodarski ribolov. Prikupljanje  podataka započelo je 26. ožujka te će trajati do sredine travnja.

Upitnik se nalazi na poveznici.
 

28.03.2019