Mapa weba    HR  |  EN


Započinje istraživanje o društvenim podacima u ribarstvu – uključite se u anketu!


Nakon višegodišnje uspješne suradnje s ribarima u gospodarskom ribolovu tijekom socio-ekonomskog prikupljanja podataka prema ciljevima Nacionalnog plana prikupljanja podataka u ribarstvu Republike Hrvatske, ove smo godine po prvi puta proveli prikupljanje društvenih podataka u ribarstvu.

Prikupljanje će rezultirati pilot studijom o društvenim podacima u gospodarskom ribolovu na moru u Republici Hrvatskoj koja pruža uvid o osnovnoj strukturi zaposlenih u ribarstvu – o spolu, dobi te nacionalnoj i obrazovnoj strukturi po segmentima ribolovne flote. Voljeli bismo napraviti korak dalje i saznati više o motivaciji ribara različitih dobnih skupina, razlozima zašto se bave ribarstvom dugi niz godina ili pak često mijenjaju radna mjesta te o formalnoj i neformalnoj izobrazbi i stavovima koji ribara čini - ribarom.

Tražimo Vašu pomoć kako bi rezultati studije pružili autentičnu sliku ribarskog posla (ili poziva?) te kako bi primjereno prepoznali i odgovorili na potrebe sektora. Što je potrebno kako biste (p)ostali ribar? Pomozite nam odgovoriti na ovo i ostala pitanja kroz anonimnu anketu.

Anketa započinje 28. ožujka, trajat će do početka travnja, a za ispunjavanje je potrebno izdvojiti desetak minuta. Rezultati će po završetku studije biti objavljeni na web stranici Uprave ribarstva namijenjenoj statistici u ribarstvu.
Upitnik se nalazi na poveznici.


28.03.2019