Mapa weba    HR  |  EN


Objavljen Pravilnik o prikupljanju statističkih podataka u akvakulturi


Objavljen je Pravilnik o prikupljanju statističkih podataka u akvakulturi kojim se propisuje:
1. Oblik i sadržaj obrazaca za dostavu statističkih podataka o akvakulturi, koje su pravne i fizičke osobe obrtnici – nositelji dozvole za akvakulturu, obvezni dostavljati jednom godišnje (u daljnjem tekstu: očevidnik) te tijekom referentne kalendarske godine (u daljnjem tekstu: mjesečni očevidnik).
2. Oblik i sadržaj obrasca za dostavu statističkih podataka o akvakulturi, koje su fizičke osobe – nositelji odobrenja za obavljanje djelatnosti akvakulture na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, obvezni dostavljati jednom godišnje (u daljnjem tekstu: očevidnik za OPG).
3. Oblik i sadržaj obrasca za dostavljanje statističkih podataka o broju zaposlenih u akvakulturi (u daljnjem tekstu: izvještaj o broju zaposlenih) koji su obvezni dostaviti nositelji dozvole za akvakulturu.
4. Način dostave podataka o bijegu vodenih organizama iz uzgojnih instalacija koje su dužni voditi nositelji dozvole za akvakulturu (u daljnjem tekstu: nositelji dozvole) i nositelji odobrenja za obavljanje djelatnosti akvakulture na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (u daljnjem tekstu: nositelji odobrenja).
5. Način ispunjavanja i dostave očevidnika, mjesečnog očevidnika, očevidnika za OPG i izvještaja o broju zaposlenih.
Pravilnik i propisane obrasce možete pogledati u Narodnim novinama broj  137/2021.

15.12.2021