Mapa weba    HR  |  EN


Obavijest korisnicima povrata plaćene trošarine na bezolovni motorni benzin za pogon ribarskih plovila za namjene u ribolovu o kvotama za 2022. godinu


Ministarstvo poljoprivrede izvršilo je obračun kvota za 2022. godinu koje mogu koristiti ovlaštenici povlastica čija plovila koriste bezolovni motorni benzin. Tablica će biti ažurirana u slučaju promjena nastalih korekcijom ili promjenom kvote kako je propisano Pravilnikom o primjeni Zakona o trošarinama (NN 1/19 i 80/2020).
Tablica će biti ažurirana u slučaju promjena nastalih korekcijom ili promjenom kvote kako je propisano Pravilnikom o primjeni Zakona o trošarinama (NN 1/19 i 80/2020).
Kao i do sada, Zahtjev za povrat trošarine podnosi se kvartalno tijekom kalendarske godine nadležnom carinskom uredu na obrascu Zahtjev za povrat trošarine - Obrazac ZRB iz Priloga 4. Pravilnika te Evidencije nabave bezolovnog motornog benzina s pripadajućim računima. Potrebni obrasci dostupni su na službenim stranicama Ministarstva financija – Carinske uprave, a možete ih vidjeti ovdje.

Popis plovila i kvota možete provjeriti i ovdje.


01.03.2022