Mapa weba    HR  |  EN


Obavijest korisnicima povrata plaćene trošarine na bezolovni motorni benzin za pogon ribarskih plovila za namjene u ribolovu o kvotama za 2024. godinu


Obavještavamo zainteresirane da je za 2024. godinu izvršen obračun kvota te donosimo popis kvota i plovila (CFR broj) koja mogu koristiti povrat trošarina plaćenih za bezolovni motorni benzin za namjene u ribarstvu tijekom 2024. godine. Tablica će biti ažurirana u slučaju promjena nastalih korekcijom ili promjenom kvote kako je propisano Pravilnikom o primjeni Zakona o trošarinama (NN 1/19 , 80/2020 , 125/22 i 114/25).
Pravilnik o primjeni Zakona o trošarinama te potrebne obrasce možete pogledati ovdje
Zahtjev za povrat trošarine podnosi se kvartalno tijekom kalendarske godine nadležnom carinskom uredu na obrascu Zahtjev za povrat trošarine - Obrazac ZRB iz Priloga 4. Pravilnika te Evidencije nabave bezolovnog motornog benzina s pripadajućim računima.

Popis kvota i plovila koja imaju upravo na povrat plaćene trošarine za benzin nalazi se ovdje
 
Važna napomena:
Molimo ovlaštenike povlastica za čija plovila nije dodijeljena kvota za 2024. godinu da nam se jave čim prije kako bi izvršili obračun jer za plovila koja nisu imala ribolovnu aktivnost tijekom 2023. godine kvota nije izračunata.
Možete se javiti na mail mirta.novak@mps.hr
 


26.02.2024