Mapa weba    HR  |  EN


OBJAVLJEN PRVI PRAVILNIK U RIBARSTVU VEZAN UZ SUFINANCIRANJE IZ FONDOVA EUROPSKE UNIJE


  U Narodnim novinama broj 99/2014 od 13. kolovoza 2014. godine objavljen je Pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere 2.1. „Proizvodne investicije u akvakulturi“.
Ovo je prvi Pravilnik u sklopu Operativnog programa za ribarstvo za programsko razdoblje 2007.-2013. godina, namijenjen ribarskom sektoru u ovome slučaju sektoru akvakulture, a i prvi Pravilnik u ribarstvu kojim se omogućuje sufinanciranje iz fondova EU. Ukupna financijska alokacija za provođenje ove mjere iznosi 5.010.000 eura od čega je udio EU u okviru Europskog fonda za ribarstvo 3.757.500,00 eura, dok je ostali dio iz državnog proračuna RH.
Pravilnik obuhvaća niz proizvodnih ulaganja u postojeća uzgajališta, ali i popratne infrastrukturne kapacitete nužne za djelatnost akvakulture kao što su skladišta, objekti za maloprodaju, vodne građevine, plovila, specijalizirana vozila i ostalo... Udio sufinanciranja, predviđen ovim Pravilnikom kao i Uredbama EU u ovome području, iznosi 60%, dok je najviši iznos po korisniku 1.000.000 eura.
Prvi Natječaj za provedbu ovoga Pravilnika biti će objavljen 18. kolovoza i biti će otvoren do 3. studenoga ove godine. Također, radi upoznavanja korisnika sa odredbama Pravilnika i Natječaja i samom sveobuhvatnom procedurom, tijekom slijedećeg tjedna održati će se u Zagrebu edukacija. Daljnje edukacije će se održavati sukladno potrebama samih korisnika.

PRAVILNIK O UVJETIMA, KRITERIJIMA I NAČINU DODJELE POTPORE U OKVIRU MJERE 2.1. "PROIZVODNE INVESTICIJE U AKVAKULTURI"

14.08.2014