Mapa weba    HR  |  EN


OBAVIJEST- Prijedlog smjernica za izradu nacrta Zakona o slatkovodnom ribarstvu


 Ministarstvo poljoprivrede održalo je 05. veljače 2015. prezentaciju o prijedlozima smjernica za izradu nacrta prijedloga Zakona o slatkovodnom ribarstvu, kojom prilikom je prisutnima prikazana i powerpoint prezentacija, koju u nastavku ovog teksta i objavljujemo.
Želimo naglasiti da je prezentacija koja je tom prilikom prikazana prisutnima bila u jednom dijelu nerazumljiva i nejasna te je kod određenog broja prisutnih izazvala reakcije upravo zbog upotrebe termina, koji možda nisu bili najprikladniji, te je Ministarstvo, kako bi pojasnilo svoj stav te kako ne bi bilo zabuna uporabom određenih termina, ispravilo prikazanu prezentaciju u tom smjeru.
Valja naglasiti da se radi o prijedlozima u kojem smjeru nadležno Ministarstvo želi izraditi nacrt Zakona, a sve u cilju poboljšanja dosadašnjeg sustava ribolova na slatkim vodama. Također, želimo istaknuti kako će se osnovati Povjerenstvo te radne grupe koje će pristupiti izradi nacrta prijedloga Zakona, a čiji članovi će biti i predstavnici zainteresiranih osoba. Prijedlog nacrta Zakona biti će objavljen na javnoj raspravi, te će se zainteresirane osobe i javnost imati prilike uključiti u izradu novog Zakona, svojim komentarima i primjedbama.
 

Link na prezentaciju
 
  

10.02.2015