Mapa weba    HR  |  EN


Projekt Techera


Interreg Italy- Croatia


Započeo projekt Techera "Nova tehnološka era u Jadranskom moru – dijeljenje velikih podataka i analitika za kružno morsko gospodarstvo"

U talijanskom gradu Ravenni 20. svibnja 2022. godine održao se početni sastanak- Kick off projekta TECHERA „Nova tehnološka era u Jadranskom moru – dijeljenje velikih podataka i analitika za kružno morsko gospodarstvo“.

Projekt TECHERA sufinanciran je od strane Interreg programa suradnje Italija-Hrvatska 2014.-2020. u sklopu Klastera 1 "Povezivanje s mora: rješenje temeljeno na podacima u gospodarstvu mora" i rezultat je kapitalizacije 6 projekata ADRIREEF, FAIRSEA, ITACA, SUSHIDROP, PRIZEFISH i BLUE KEP koji su testirali inovativne prakse i pristupe.

Ciljevi projekta su:
• Razviti međusektorski klaster za dijeljenje podataka, kapitalizirajući pristup, modele i rezultate projekata FAIRSEA, SUSHIDROP i ADRIREEF
• Doprinijeti pametnoj specijalizaciji i usvajanju naprednih tehnologija za povećanje konkurentnosti poduzeća u sektoru ribarstva, kapitalizirajući aplikacije razvijene u okviru projekata ITACA i PRIZEFISH, kao i ekološke pokazatelje u svrhu certificiranja plodova mora koje je razvio potonji
• Promocija inovativnih karijernih putova u plavoj ekonomiji, kapitaliziranje programa mobilnosti i obrazovnog sustava razvijenih od strane projekta BLUE KEP i pristupa projekta FAIRSEA

Projekt je započeo 1. travnja 2022., nakon odobrenja Interreg programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska, a uključuje sljedeće prekogranične partnere:

LP Alma Mater Studiorum - Sveučilište u Bologni, Odjel za električnu energiju i informacijsko inženjerstvo "Guglielmo Marconi" - vodeći partner (Italija)
PP1 ASSAM (Italija)
PP2 Jadransko-jonska euroregija (Hrvatska)
PP3 Općina Ravenna (Italija)
PP4 OGS - Nacionalni institut za oceanografiju i eksperimentalnu geofiziku (Italija)
PP5 AGENCIJA REGIJE VENETO za inovacije u primarnom sektoru-Veneto Agricoltura (Italija)
PP6 Zadarska županija (Hrvatska)
PP7 Ministarstvo poljoprivrede (Hrvatska).

Prvom projektnom sastanku prisustvovali su svi partneri kako bi predstavili projekt, definirali plan rada, kalendar aktivnosti i budućih projektnih događanja.

Za više informacija: opis projekta TECHERA:

TECHERA project description

Kontakt vodećeg partnera:

Alma Mater Studiorum – University of Bologna
Luca De Marchi
E-mail: l.demarchi@unibo.it