Mapa weba    HR  |  EN


OBAVIJEST!! Obrazac za prijavu štete – državna potpora za štete od zaštićenih morskih sisavaca (dupina)


Obavještavaju se korisnici da je dostupan obrazac o štetama u okviru državne potpore u ribarstvu za štete od zaštićenih morskih sisavaca.Sukladno članku 5. stavku 1. točki d) Pravilnika o provedbi državne potpore u ribarstvu za štete od zaštićenih morskih sisavaca, šteta koja je predmet potpore mora biti dokumentirana i prijavljena davatelju potpore putem propisanog obrasca koji se dostavlja uz Zahtjev za potporu sa podacima o šteti iz kalendarske godine koja prethodi godini podnošenja Zahtjeva za potporu.
Obrazac se dostavlja uz zahtjev za potporu, počevši od zahtjeva za potporu koji će se podnositi u 2025. godini za štete u 2024. godini (točka 5. Popisa dokumentacije uz Zahtjev za potporu).
Ovisno o tipu ribolovnog alata koji je predmet potpore, korisnik popunjava odgovarajući obrazac, ili više njih ako se potpora traži za više kategorija alata, sukladno uputama u obrascu. Dakle, obrasci su dostupni za sljedeće kategorije alata:
  • jednostruke i trostruke mreže stajačice
  • pridnene povlačne mreže – koče
  • okružujuće mreže plivarice – srdelare
Obrasci o štetama se mogu preuzeti ovdje.
NAPOMENA: kod popunjavanja obrasca za podacima o šteti počinjenoj u 2024. godini (koji se podnosi uz Zahtjev za potporu u 2025. godini), za mjesece za koje detaljni podaci nisu dostupni u evidencijama korisnika (mjeseci prije početka provedbe državne potpore),  potrebno je navesti procjenu štete prema podacima koji su korisniku dostupni iz  drugih razdoblja.



01.10.2024