Mapa weba    HR  |  EN

Odobrenje za obavljanje djelatnosti akvakulture


Sukladno Zakonu o akvakulturi („Narodne novine“, br. 130/17111/18 i 144/2020)  i Pravilniku o odobrenju za obavljanje djelatnosti akvakulture na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (Narodne novine, br. 15/2019) djelatnost akvakulture mogu obavljati obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) kao dopunsku djelatnost.
 
Sukladno članku 12. Zakona o akvakulturi, OPG-u će se odobriti obavljanje djelatnosti akvakulture izdavanjem odobrenja za obavljanje djelatnosti akvakulture.

Odobrenje za obavljanje djelatnosti akvakulture izdaje Ministarstvo poljoprivrede temeljem zahtjeva OPG-a koji je nositelj ugovora o ostvarivanju prava na korištenje kopnenih voda za potrebe obavljanja djelatnosti akvakulture.

Sadržaj zahtjeva za izdavanje odobrenja za obavljanje djelatnosti akvakulture propisan je Pravilnikom o odobrenju za obavljanje djelatnosti akvakulture na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (Narodne novine, br. 15/2019):

Zahtjev za izdavanje odobrenja za obavljanje djelatnosti akvakulture


Zahtjev za upis promjene podataka u odobrenju za obavljanje djelatnosti akvakulture

Zahtjev se podnosi na adresu Ministarstvo poljoprivrede, Uprava ribarstva, Služba za akvakulturu, Ivana Mažuranića 30, 23000 Zadar.


Sukladno članku 12. stavku 6. Zakona o akvakulturi ("Narodne novine", br. 130/17111/18 i 144/20) Ministarstvo poljoprivrede vodi Registar odobrenja koji objavljuje na svojim mrežnim stranicama. Sadržaj i način vođenja Registra propisani su Pravilnikom o odobrenju za obavljanje djelatnosti akvakulture na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu ("Narodne novine", br. 15/2019).

Registar odobrenja